Boksen is conditioneel zwaar, maar tegelijkertijd heeft het een spelelement en gaat het nooit vervelen. De perfecte combi voor iedereen die van interactie houdt tijdens zijn training!

1. Boksen is een workout voor het hele lichaam

Tijdens de bokstraining train je door het stoten en het ontwijken je armen, schouders, rug, buik, heupen en benen. Naast de techniektrainingen werk je keihard aan je conditie. Als je spiermassa wilt opbouwen, dan is het aan te raden bokstraining niet te laten overheersen in je trainingsschema, omdat je met boksen veel calorieën verbrandt.

2. Release the beast (zonder brokken te maken)

Wie wil ontspannen kan naar yoga of Pilates gaan, maar sommigen zijn meer gebaat bij een paar rake (ongevaarlijke) klappen. Boksen is een explosieve training en perfect om je stress en agressie te laten gaan, omdat de bewegingen gecontroleerd zijn. Ondanks dat er geen fysiek contact is, zorgt het ervoor dat je meer controle over je lichaam en kracht krijgt. Bijkomend voordeel is meer zelfvertrouwen, omdat boksen een vorm is van zelfverdediging. Ondanks dat boksen een echte vechtsport is, is plezier een belangrijk onderdeel van de training.

3. Vet verbranden als een razende

Boksen heeft een explosief karakter en is bijna een vorm van intervaltraining. Je neemt na een combinatie van stoten even een stap terug, komt kort op adem, en gaat weer door. Dit is top voor je conditie, maar is ook qua vetverbranding heel interessant. Met slaan en trappen tegen een boksbal verbrand je meer dan 600 kilocalorieën per uur.

BoksFit bij MaxTraining Waalre

BoksFit is een zeer gevarieerde manier van trainen, waarbij je alle verschillende (kick)bokstechnieken krijgt aangeleerd. Deze work-out is een bokstraining en is een echte vetverbrander! Naast de techniektrainingen werk je keihard aan je conditie. Ervaringen met (kick)boksen is absoluut niet nodig. Onze ervaren trainers leren je de verschillende stoot- en traptechnieken.

Richard Spierings is werkzaam als fysio-, manueel- en (sport) therapeut. Richard heeft veel ervaring in het actief benaderen en begeleiden van patiënten/cliënten/(top)sporters. Het mooiste van zijn vak vind hij om samen met de cliënt een passende oplossing te vinden voor eventuele klachten (het gezondheidsprobleem), of een training samen te stellen ter verbetering van de prestaties of het voorkomen van eventuele blessures.