Trainen en baby’s was tot nu toe niet bepaald een voor de hand liggende combinatie. Het concept Fitdankbaby brengt hier verandering in. Deze functionele training verlaagd namelijk de drempel voor jonge moeders om fitness (weer) op te pakken door moeder en kind samen te laten bewegen. Fitdankbaby richt zich zowel op het weer in vorm komen na de bevalling, als op het verbeteren van lichaamshouding en kracht.

In de cursus Fitdankbaby worden twee dingen gecombineerd, namelijk training voor jonge moeders en het spelenderwijs oefeningen doen met hun baby’s, die een belangrijk onderdeel zijn van de training en bij alle onderdelen betrokken worden. Tijdens een Fitdankbaby les wordt er gewerkt aan een betere conditie, worden de  probleemzones (benen en billen) aangepakt en is er veel aandacht voor houdingsverbetering. De mama’s leren hoe zij op een verantwoorde manier hun kind kunnen optillen, oefenen in het aanspannen van de bekkenbodemspieren en stretchen de spieren die in het dagelijks leven veel worden gebruikt. De training is functioneel afgestemd op praktische handelingen die elke dag voorbij komen.

Het concept is bedacht door de Duitse Rebecca Köhler. Zij zegt: “Wij vinden het belangrijk dat jonge moeders actief blijven. Veel vrouwen vonden tot nu toe niet voldoende motivatie om te sporten en verliezen na vele jaren uiteindelijk de aansluiting. Fitdankbaby biedt de mogelijkheid om op een ongecompliceerde en effectieve manier hun lichaam weer in vorm te krijgen. Daarnaast beleven ze op een bewuste manier de ontwikkeling van hun baby en lekker ze contact met zowel hun eigen kind als met andere moeders. Dat komt het hele gezin op lange termijn ten goede”.

In januari 2017 starten we bij MaxFysio Waalre met de cursus Fitdankbaby! Meer weten over zwangerschap (of pas bevallen) en trainen bij MaxTraining Waalre? http://bit.ly/2b0ldVJ

Bron: Fitdankbaby.nl

 

Richard Spierings is werkzaam als fysio-, manueel- en (sport) therapeut. Richard heeft veel ervaring in het actief benaderen en begeleiden van patiënten/cliënten/(top)sporters. Het mooiste van zijn vak vind hij om samen met de cliënt een passende oplossing te vinden voor eventuele klachten (het gezondheidsprobleem), of een training samen te stellen ter verbetering van de prestaties of het voorkomen van eventuele blessures.