Bij MaxTraining Waalre is sinds kort een nieuwe manier van trainen geïntroduceerd: Aquabags! Explosiviteit en functionele kracht trainen met water als gewicht.

Aquabags zijn precies zoals de naam doet vermoeden: zakken gevuld met water, die dienen als gewichten tijdens het trainen. Ze worden gebruikt door o.a. Olympische sporters om explosieve prestaties neer te zetten, functionele kracht te vergroten en het leervermogen te optimaliseren. Over explosiviteit las je al eerder in ons blog over de training van Olympiër Rudi van Houts bij MaxTraining Waalre. Explosiviteit staat voor het in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kracht kunnen gebruiken.Fysiotherapeuten gebruiken Aquabags voor het verhogen van variatie en ruis tijdens het herstelproces waardoor van zwakke plekken eerder en beter zichtbaar worden. ‘We geloven in het verbeteren van effectief bewegen door middel van dynamische training. Om effectief te kunnen bewegen, heeft het lichaam op het gewenste moment de juiste stabiliteit nodig. Door het lichaam voor te bereiden op constante verandering vanuit de omgeving en door het aanbrengen van een hoge variatie en complexiteit van taken, kan de comfort zone van het motorisch systeem worden verruimd. Hiermee wordt de kans op effectief gedrag in een specifieke situatie vergroot’, zegt het team van Ultimateinstability op de website.


Bij MaxTraining zijn de eerste trainingen met Aquabags geweest!

AQUABAGS

 

(Bron: Ultimateinstability.com)

Richard Spierings is werkzaam als fysio-, manueel- en (sport) therapeut. Richard heeft veel ervaring in het actief benaderen en begeleiden van patiënten/cliënten/(top)sporters. Het mooiste van zijn vak vind hij om samen met de cliënt een passende oplossing te vinden voor eventuele klachten (het gezondheidsprobleem), of een training samen te stellen ter verbetering van de prestaties of het voorkomen van eventuele blessures.