Dry Needling

Wat is Dry needling Waalre?

Dry needling Waalre is een triggerpointbehandeling en wordt uitgevoerd middels manuele druk op verschillende triggerpoints. Dit zijn punten in de spieren die de spier kunnen activeren en herstellen. In tegenstelling tot een behandeling met alleen druk via massage met de handen, worden bij Dry needling Waalre de spieren geactiveerd met een heel dun naaldje. Soms zitten triggerpoints namelijk zo diep dat ze op deze manier beter bereikt kunnen worden. Dry needling Waalre is een intense behandeling met direct resultaat.

Hoe werkt een Dry needling Waalre behandeling?

Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint met een steriele dunne naald. De behandeling van triggerpoints is gevoelig maar heeft meteen effect. U ervaart de klacht intens voor ongeveer 20 a 30 seconden, en voelt daarbij direct de herkenbare uitstralende pijn. Als de therapeut voelt dat het triggerpoint verdwenen is, haalt hij de naald uit de triggerpoint. Verwacht een efficiënte behandeling waarbij u direct resultaat voelt.

Het resultaat van Dry needling Waalre

Na de behandeling voelt u dat de juiste plek behandeld is, wat vaak direct een pijnvermindering tot gevolg heeft. Soms is er een tijdelijke toename van de pijn, dit duurt meestal niet langer dan 2 dagen. Als reactie van Dry needling neemt de beweeglijkheid en ontspanning van de spier in hoge mate toe. Ook kan men verbetering ervaren in kracht en coördinatie.

Vergoeding Dry needling Waalre

Dry needling valt onder de aanvullende verzekering van de reguliere fysiotherapie behandelingen. Uiteraard willen wij u helpen om te kijken hoe u verzekerd bent. Neem contact met ons op.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR Dry needling Waalre