Fysiotherapie

Fysiotherapie richt zich op beweging: de fysiotherapeut is dé specialist op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. De zorg richt zich op de oorzaken en gevolgen van gezondheidsproblemen aan uw bewegende lijf. Welke mogelijkheden heeft het? En waar kunnen we behandelen om uw gezondheid te optimaliseren? Fysiotherapie zich onder andere ook op preventie van (lichamelijke)gezondheidsklachten. U kunt uw fysiotherapeut direct raadplegen zonder verwijzing van een arts.

Fysiotherapie

Manueel Therapie

Manuele therapie is een specialistische vorm van onderzoek en behandeling aan gewrichten, spieren en zenuwen. De behandeling is er op gericht om uw gewrichten beter te laten functioneren, pijn te verminderen en uw houding en beweging te verbeteren. De indicatie voor manuele therapie uit zich in beperkingen tijdens uw dagelijkse activiteiten. Hierbij staan de wervelkolom en de ledematen centraal. Met een praktische en oplossingsgerichte behandeling voelt u al snel verschil. Manuele therapie is efficiënt en helpt u snel op weg!

Manueel Therapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op kinderen van 0 t/m 18 jaar. Kinderen leren spelenderwijs: door te bewegen en te spelen, ontdekken kinderen hun wereld en ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Goed bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Bij sommige kinderen is er sprake van een bewegingsprobleem. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Als kinderfysiotherapeuten begeleiden wij kinderen met motorische problemen met als doel hen zo optimaal mogelijk te laten bewegen en te ontwikkelen.

Kinderfysiotherapie

Oedeemtherapie

De oedeemtherapeut richt zich op het behandelen van oedeem (vochtophoping) in het lichaam. Oedeem kan leiden tot een zwaar of vermoeid gevoel in een arm of been, een strak en gespannen gevoel rondom de borst, pols, vingers, enkel, elleboog of knieën. Het doel is het verminderen van oedeem om toename van zwelling, stijfheid, pijn en ernstige complicaties als wondroos (erysipelas) te voorkomen.

Oedeemtherapie

Dry needling

Dry Needling is een behandelmethode die gericht is op het behandelen van het myofasciaal pijnsyndroom (MPS) en het uitschakelen van triggerpoints. Een triggerpoint is een pijnlijke plaats in een spier die lokale drukpijn maar ook vaak “pijn op afstand” veroorzaakt. Triggerpoints kunnen ontstaan door o.a. overbelasting, blessures, beschadiging van weefsel en psychologische factoren.

Dry needling

MAAK EEN AFSPRAAK