Endermologie is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat. Ingenieur Louis Paul Guitay ontwikkelde in 1985 een apparaat om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij ontdekte hij dat de huid gladder en steviger werd en ook dat onregelmatigheden minder zichtbaar werden.

Endermologie betekent letterlijk “door de huid”. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die blokkades opheft en die ervoor zorgt dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren. De werking van endermologie middels de LPG techniek is in diverse wetenschappelijke studies bewezen.

Therapeutische behandeling met LPG:
LPG kan ingezet worden om brandwonden , littekens en fibrosis losser
te maken. Daarnaast kan het als ondersteuning binnen de oedeemtherapie
gebruikt worden om moeilijk te draineren gebieden te behandelen.

  • brandwonden;
  • littekens (ook oude);
  • doorbloedingsstoornissen;
  • oedeem;
  • kuitkramp;
  • overbelaste spieren / spierpijn lpgapparaat


Cosmetisch effect:

  • Bestrijden van cellulitis en gelokaliseerde vetten.
  • Vervlakken van rimpels.
  • Verstevigen van de huid. 

 

De behandeling

Alvorens de behandeling met LPG kan starten, vindt er een intakegesprek plaats om uw wensen te bespreken. In overleg wordt dan een behandelplan opgesteld. Er wordt extra aandacht geschonken aan uw probleemgebieden, maar er wordt ook aandacht besteed aan andere gebieden om de algehele circulatie en eliminatie van overtollige vetcellen te stimuleren. De effectieve behandeltijd bedraagt voor lipomassage 25-35 minuten. Het aantal minuten voor een therapeutische – of een deelbehandeling is afhankelijk van de indicatie. De behandeltechniek is volstrekt natuurlijk en geeft een aangenaam en ontspannen gevoel. Na de behandeling is het belangrijk dat u veel water drinkt (2 liter). De huid en onderliggend weefsel  kunnen wat reactie geven op de behandeling.


Effect

Voor een meetbaar effect zijn er ongeveer 5 – 10 behandelingen nodig. Voor optimale resultaten kunnen er tot twintig behandelingen nodig zijn. Om het behaalde resultaat van endermologie vast te houden kunt u bijvoorbeeld één keer per maand een onderhoudsbehandeling laten uitvoeren. Afhankelijk van uw levensstijl en lichamelijke veranderingen zoals de hormoonspiegel, kunnen de resultaten enkele maanden tot enkele jaren aanhouden.

 

Tot 31 december 2016 kunnen leden GRATIS kennismaken met endermologie bij MaxFysio Waalre! Niet-leden betalen maar €20. Aanmelden en meer informatie krijgen over de behandeling kan via onze deskundige Ingrid door te bellen of te mailen.

actieendermologie

Richard Spierings is werkzaam als fysio-, manueel- en (sport) therapeut. Richard heeft veel ervaring in het actief benaderen en begeleiden van patiënten/cliënten/(top)sporters. Het mooiste van zijn vak vind hij om samen met de cliënt een passende oplossing te vinden voor eventuele klachten (het gezondheidsprobleem), of een training samen te stellen ter verbetering van de prestaties of het voorkomen van eventuele blessures.