Deel dit artikel

In Nederland komt atrose, slijtage aan een gewricht, steeds vaker voor. In sommige gevallen is het nodig om het gewricht te vervangen met een prothese. Dit wordt het vaakst gedaan met de heup of de knie. Het krijgen van een totale knieprothese is een aangrijpende ingreep, een
individueel revalidatietraject met fysiotherapie is in de meeste gevallen noodzakelijk.

Oedeemtherapie Waalre

Revalidatietraject bij fysiotherapie

Bij MaxFysio Waalre gaan we samen met de patiënt werken aan een goed herstel. Hierbij kijken we
niet alleen naar het herstel van de knieprothese, maar we nemen de algehele fitheid van het lichaam mee.
In de weken voordat de knieprothese wordt gezet richten we onze aandacht op het zo fit
mogelijk maken van het lichaam. Hoe fitter het lichaam, des te fitter komt men uit de operatie.
‘Better in is better out’. We doen dit voornamelijk door het trainen van spierkracht van de beenspieren. Door deze training zal het herstel van de spieractiviteit na de operatie wat vlotter verlopen.
Na de operatie beginnen we snel met de revalidatie. Het is belangrijk om het kniegewricht zo snel mogelijk te bewegen en rustig mee te oefenen terwijl we het natuurlijke herstel van de knie en wond respecteren. De eerste week zal u met krukken lopen en gaan we rustig beginnen met het verbeteren van de functie en bewegelijkheid van het gewricht door het uitvoeren van niet belastende oefeningen. Naast actieve oefeningen zullen we door middel van passieve technieken de knie beter later bewegen, het bindweefsel soepel houden en de vochtafvoer van het been positief beinvloeden.
Wanneer de knie verder herstelt zal het trainingsprogramma meer kracht- en stabiliteitstraining bevatten. Daarnaast zullen we de algehele conditie van het lichaam verbeteren zodat u het revalidatietraject goed en fit af kan sluiten en uw gewenste activiteiten weer prettig kan hervatten.

Maak een afspraak voor meer informatie

Max Jansen, 23 jaar en ik ben een enthousiaste fysiotherapeut. Naast mijn werk als fysiotherapeut studeer ik osteopathie aan de International Academy of Osteopathy. Met aanstekelijk enthousiasme werk ik samen met de patiënt aan zijn/haar hulpvraag. Het doel voor ogen houden en oplossingsgericht werken zijn hierbij de belangrijkste elementen. De patiënt begeleiden in het herstel en samen het doel behalen, dat maakt fysiotherapie voor mij een prachtig vak. Wilt u meer weten, laat gerust een berichtje achter.